Ik ben sinds januari 2013 benoemd tot pastoor van de parochie van Sint-Christoffel (http://www.paroquiasaocristovaopvh.com.br/). Het is een centrumparochie met zeer veel activiteiten en een grote toeloop van gelovigen van alle leeftijden. Concreet sta ik met een hele ploeg in voor de animatie en coŲrdinatie van het hele parochiegebeuren. Ik kreeg de parochie als een geoliede machine in handen. Maar er is ruimte voor verandering. Er is aandacht voor verschillende domeinen van de pastoraal en sterke vrijwilligersequipes staan in voor talrijke werkgroepen.

De parochie neemt ook de gezondheidspastoraal op zich, gezien de nabijheid van een groot ziekenhuis. Ik besteed ook aandacht aan de integratie van de HaÔtiaanse immigranten, die na de aardbeving aldaar, de weg naar BraziliŽ vonden om te overleven en vaak in moeilijke omstandigheden te werken en te wonen.

Op woensdag ben ik ook actief als docent spiritualiteit en geestelijk begeleider in het interdiocesaan seminarie.

Ik engageer mij – meestal op vrijdag - uitdrukkelijk in het gevangenisproject ACUDA en het therapeutisch centrum voor mensen met een verslaving PORTA DA ESPERANCA (Haven van de Hoop). (zie projecten).

Ik was vanuit Salvador da Bahia sterk geŽngageerd in de pastoraal voor gehuwden Encontro Matriomonial (http://www.encontromatrimonial.com.br). Ik behoud die interesse en wil graag deze beweging zien groeien in deze regio van BraziliŽ.